Ons team

Dr. Konstantinos Adamantopouloss

Dr. Konstantinos Adamantopoulos

Konstantinos is een tweevoudig gekwalificeerde Griekse advocaat en sinds 2002 lid van de E-lijst van de balie van Brussel. Hij is gespecialiseerd in het EU-mededingingsrecht, met inbegrip van de mededingingsrechtelijke controle op M&A en staatssteun. Hij heeft uitgebreide werkervaring en een diepgaande expertise in de maritieme sector, de luchtvaartsector, de sector van de vervoersinfrastructuur, reizen, telecom, de energiesector, de sector van hoogtechnologische beveiliging, media en sport, alsook in de staal- en de chemische industrie. Hij vertegenwoordigt regelmatig klanten, uit heel Europa, de VS en Azië, voor de Europese instellingen. Hij heeft uitgebreide ervaring met geschillenprocedures en vertegenwoordigt overheden en rechtspersonen voor de Europese Commissie, het Hof van Justitie en het Gerecht van de Europese Unie, evenals zoals bij geschillenbeslechtingsprocedures voor WTO-instellingen. Konstantinos is auteur van een aantal publicaties over Europese wetgeving en beleid en heeft op conferenties gepresenteerd over aspecten van EU-wetgeving inzake concurrentie, staatssteun, handel en luchtvervoer. Hij geeft regelmatig lezingen over EU-wetgeving.

Expertise
Johan Billiet

Johan Billiet

Johan is advocaat aan de balie van Brussel en gespecialiseerd in handelsrecht, faillissement en insolventie, en distributie en franchising. Hij is de founding partner van Billiet & Co. Johan heeft een dubbele Master in de rechten en de criminologische wetenschappen van de Universiteit van Gent en een Master in maritiem recht van de Universiteit van Antwerpen. Hij is de oprichter van de Association for International Arbitration en de auteur van verschillende boeken, waaronder de handleiding van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Johan doceert investeringsarbitrage, geschillenbeslechting en vergelijkende arbitrage aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologie van de VUB. Hij werkt in het Nederlands, Frans en Engels.

Expertise
Philippe Billiet

Philippe Billiet

Philippe is advocaat aan de balie van Brussel en specialiseert zich in conflictoplossing, arbitrage en handelsrecht. Hij behaalde zijn LL.M. in International Economic Law aan de University of Warwick. Philippe was een van de eerste bemiddelaars die de EMTPJ-certificering (European Mediation Training for Practitioners of Justice) bekwam en hij komt vaak tussen in zaken met een diplomatieke dimensie. Hij is ondervoorzitter van de Chambre d'arbitrage d'experts, lid van de adviesraad van de Brusselse Diplomatieke Academie, en geregistreerd arbiter in tal van instellingen over de hele wereld. Hij geeft lezingen over instrumenten en strategieën voor conflictoplossing aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkt in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast kan hij een gesprek voeren in het Duits en verstaat hij Pools.

Expertise
Mona Hanna

Mona Hanna

Mona is the President and Founder of LAMAC (Lebanese Center for Mediation and Conciliation). She began her career as a professional mediator in 2008 and as a trainer in 2010. Mona specializes in conflict resolution, mediation, negotiation, and arbitration. She is a Master Practitioner and Trainer in NLP (Neuro-linguistic programming) and a consultant in relational communication and non-violent communication. Mona is also specialized in peer mediation and mediation at schools. She is a Member of the Belgian Federal Mediation Commission. Mona is an international speaker and trainer. She is the author of the first mediation book in Arabic and several publications in mediation. Mona initiated the first certified mediator certificates in Arabic, a Certified mediation training for lawyers as well as mediation training for internal security forces (ISF), General Security (SG), and Lebanese Army. She worked on the judiciary law published in 2018 and drafted and submitted to the parliament in 2021 the conventional law which was published in April 2022. Mona is also a lawyer since 2004, legal consultant, arbitrator, and founder and manager of HANNA for law, Mediation and Business Consultancy since 2007. She is specialized in corporate law, real estate, labor law, commercial, civil law, construction, and FIDIC. Mona is also specialized in medical law, disputes, arbitration, and alternative dispute resolution.

Ewa Kurlanda-Billiet

Ewa Kurlanda-Billiet

Ewa Kurlanda-Billiet is een juridisch adviseur van ons kantoor die zich voornamelijk richt op Belgisch-Poolse juridische zaken. Ze behaalde haar LLM in internationaal economisch recht aan de Universiteit van Warwick. Haar ervaring omvat een brede waaier aan juridische zaken. Ze werkt in het Engels, Pools en Nederlands. Ze spreekt ook Grieks.

Vladimir Lincautan

Vladimir Lincautan

Vladimir is advocaat aan de balie van Brussel en gespecialiseerd in ondernemings- en handelsrecht, internationaal handelsrecht en M&A. Hij is houder van meerdere masters, waaronder in bedrijfsrecht, bedrijfsfinanciering, internationaal en Europees recht en internationaal publiekrecht. Hij komt vaak tussen in complexe zakelijke en internationale handelstransacties en heeft uitgebreide ervaring in het behandelen van hoogwaardige, multi-jurisdictionele geschillen tussen verschillende partijen in GOS en EU-rechtsgebieden. Hij heeft gewerkt als juridisch adviseur bij ERG sarl in Luxemburg en heeft ervaring opgedaan bij Dentons. Vladimir werkt in het Nederlands, Frans, Engels, Russisch, Oekraïens en Roemeens.

Expertise