Ons team

Johan Billiet

Johan Billiet

Johan is advocaat aan de balie van Brussel en gespecialiseerd in handelsrecht, faillissement en insolventie, en distributie en franchising. Hij is de founding partner van Billiet & Co. Johan heeft een dubbele Master in de rechten en de criminologische wetenschappen van de Universiteit van Gent en een Master in maritiem recht van de Universiteit van Antwerpen. Hij is de oprichter van de Association for International Arbitration en de auteur van verschillende boeken, waaronder de handleiding van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Johan doceert investeringsarbitrage, geschillenbeslechting en vergelijkende arbitrage aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologie van de VUB. Hij werkt in het Nederlands, Frans en Engels.

Expertise
Philippe Billiet

Philippe Billiet

Philippe is advocaat aan de balie van Brussel en specialiseert zich in conflictoplossing, arbitrage en handelsrecht. Hij behaalde zijn LL.M. in International Economic Law aan de University of Warwick. Philippe was een van de eerste bemiddelaars die de EMTPJ-certificering (European Mediation Training for Practitioners of Justice) bekwam en hij komt vaak tussen in zaken met een diplomatieke dimensie. Hij is ondervoorzitter van de Chambre d'arbitrage d'experts, lid van de adviesraad van de Brusselse Diplomatieke Academie, en geregistreerd arbiter in tal van instellingen over de hele wereld. Hij geeft lezingen over instrumenten en strategieën voor conflictoplossing aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkt in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast kan hij een gesprek voeren in het Duits en verstaat hij Pools.

Expertise
Vladimir Lincautan

Vladimir Lincautan

Vladimir is advocaat aan de balie van Brussel en gespecialiseerd in ondernemings- en handelsrecht, internationaal handelsrecht en M&A. Hij is houder van meerdere masters, waaronder in bedrijfsrecht, bedrijfsfinanciering, internationaal en Europees recht en internationaal publiekrecht. Hij komt vaak tussen in complexe zakelijke en internationale handelstransacties en heeft uitgebreide ervaring in het behandelen van hoogwaardige, multi-jurisdictionele geschillen tussen verschillende partijen in GOS en EU-rechtsgebieden. Hij heeft gewerkt als juridisch adviseur bij ERG sarl in Luxemburg en heeft ervaring opgedaan bij Dentons. Vladimir werkt in het Nederlands, Frans, Engels, Russisch, Oekraïens en Roemeens.

Expertise
Dr. Konstantinos Adamantopouloss

Dr. Konstantinos Adamantopoulos

Konstantinos is een tweevoudig gekwalificeerde Griekse advocaat en sinds 2002 lid van de E-lijst van de balie van Brussel. Hij is gespecialiseerd in het EU-mededingingsrecht, met inbegrip van de mededingingsrechtelijke controle op M&A en staatssteun. Hij heeft uitgebreide werkervaring en een diepgaande expertise in de maritieme sector, de luchtvaartsector, de sector van de vervoersinfrastructuur, reizen, telecom, de energiesector, de sector van hoogtechnologische beveiliging, media en sport, alsook in de staal- en de chemische industrie. Hij vertegenwoordigt regelmatig klanten, uit heel Europa, de VS en Azië, voor de Europese instellingen. Hij heeft uitgebreide ervaring met geschillenprocedures en vertegenwoordigt overheden en rechtspersonen voor de Europese Commissie, het Hof van Justitie en het Gerecht van de Europese Unie, evenals zoals bij geschillenbeslechtingsprocedures voor WTO-instellingen. Konstantinos is auteur van een aantal publicaties over Europese wetgeving en beleid en heeft op conferenties gepresenteerd over aspecten van EU-wetgeving inzake concurrentie, staatssteun, handel en luchtvervoer. Hij geeft regelmatig lezingen over EU-wetgeving.

Expertise
Leander Docx

Leander Docx

Leander is advocaat bij de balie van Brussel en is gespecialiseerd in handelsrecht, faillissements- en insolventierecht en EU-regelgeving en mededingingsrecht. Hij behaalde zijn Master in Internationaal en Europees recht aan de Vrije Universiteit van Brussel en zijn thesis richtte zich op arbitrageclaims als gevolg van Brexit. Tijdens zijn studie nam hij deel aan meerdere internationale beleidsvormingsconferenties en was hij lid van een selecte delegatie voor een interdisciplinair programma over internationale conflictoplossing aan de Universidad Bernardo O'Higgins in Santiago de Chile. Leander werkt in het Nederlands, Frans en Engels.

Evelyne Vanlinthout

Evelyne Vanlinthout

Evelyne is een advocaat bij de balie van Brussel en is gespecialiseerd in ondernemings- en contractenrecht, goederenrecht en EU- regelgeving & mededingingsrecht. Ze behaalde haar master in de rechten in privaat- en economisch recht aan de Katholieke Universiteit van Leuven en schreef haar thesis over positieve verplichtingen bij zakelijke rechten (in het oude en nieuwe goederenrecht). Tijdens haar studies heeft ze zich onder meer toegelegd op buitengerechtelijke conflictoplossing en onderhandelingstechnieken. Evelyne werkt in het Nederlands, Engels en Frans.